Sidhuvudbild
Meny

Dagsrutiner

Så här ser de flesta dagarna ut hos oss:

När barn och föräldrar kommer på morgonen möter vi upp alla barn i hallen. Vi tycker att det är viktigt, det ger trygghet och en chans till kommunikation som ger oss alla en bra start på dagen.
7.30-8.00 Frukost. Den serveras för de som vill och behöver. De barn som ätit hemma har en lugn aktivitet under frukosttiden.
9.10 Samling. Den delar vi i två grupper för att anpassa innehållet efter ålder och mognad. På samlingen pratar, lyssnar, sjunger vi och leker lekar. Vi tränar på att bry oss om varandra!
9.45 Aktiviteter inne och/eller ute - temaarbete, skogsutflykt, lek på vår spännande gård mm.
11.15 Lunch tillagad av bra råvaror serveras. Lunchen ger tid att träna språket, finmotorik och matematiska begrepp. Vi får en fin samvaro runt bordet.
12.00 Vila. Vi delar barnen i två olika grupper. De yngsta barnen sover utomhus i vagnar - det är både skönt och nyttigt att sova i friska luften. De äldsta barnen vilar och lyssnar på sagor.
14.00-14.45 Mellanmål.
16.30 Fruktstund. Vid den här tiden på dagen behöver kroppen fyllas på med lite energi! Därefter läser vi sagor eller har någon annan lugn aktivitet tills förskolan stänger.

images.jpg